Autogeni trening

Autogeni trening razvio je berlinski psihijatar i prof. dr. Johannes Heinrich Schultz (1884. – 1970.). Metoda autogenog treninga nastala je iz hipnoze u ordinaciji psihoterapeuta. Autogeni trening je jedna od najraširenijih i znanstveno dokazanih metoda opuštanja. Pomaže nam da se bolje nosimo sa stresom, ublažava njegove posljedice te povoljno utječe na čitav niz psihosomatskih oboljenja poput glavobolje, bolova u leđima, poteškoća sa spavanjem i sl.

Autogeni trening vrsta je samohipnoze kojom sami sebi sugeriramo pozitivna stanja i ulazimo u stanje duboke opuštenosti.

Autogeni trening je prešao okvire psihoterapije te danas postaje tehnika za koju su zainteresirani mnogi ljudi koji bi za sebe mogli reći da su zdravi. To je instrument pomoću kojeg svaki vježbač može spriječiti prekomjerno trošenje u buri današnjice i razviti u sebi one snage koje su mu prirodno dane, ali su zarobljene zidovima što mu ih je nametnuo život. Autogeni trening nije samo metoda relaksacije, to je ujedno i škola života. Osoba koja provodi autogeni trening ne postiže samo opuštanje tijela već i psihe.

Općenito rečeno, autogeni trening pomaže u uravnoteženju tijela i uma, u savladavanju unutarnje napetosti i u boljem nošenju sa svakodnevnim stresom. Osim terapijskih učinaka koji se postižu autogenim treningom, važni su i pozitivni učinci što se postižu i kod zdravih ljudi, a očituju se u povećanju tjelesne i psihičke svježine i spremnosti za rad.

Ako želite ostvariti veću samokontrolu i time utjecati na poboljšanje kvalitete svog života, naučite ovu provjerenu i učinkovitu metodu.

Autogeni trening uči se kroz 8 susreta po jedan sat i pol. Radimo u malim grupama kako bi mogli imati najveću moguću korist od tečaja i kako bi se ugodnije osjećali.

Tečajevi su aktualni stalno.


Termini: ponedjeljak od 20.00-21.30, srijeda od 20:00 – 21:30, četvrtak od 19:30 – 21:00

Cijena:     700,00 kn za 8 dolazaka  po 1,5 sata

GRUPE DO 10 POLAZNIKA!

Individualni tečajevi – ugovorite termin i učitelja u vrijeme kad vam najviše odgovara!

Cijena individualnog tečaja: 1000,00 kn.

Switch to mobile version